13 жовтня 2014, 16:56

При Мін’юсті розпочинає формуватись люстраційна громадська рада

Прес-служба Міністрества юстиції України

"Закон про очищення влади передбачає наявність громадського органу, який буде здійснювати контроль над процесом люстрації. Нам дуже важливо, щоб до цього органу потрапили дійсно чесні люди, які не дискредитують процес очищення влади. Адже люстрація була однією з основних вимог наших громадян під час Революції Гідності", - зазначив сьогодні Міністр юстиції Павло Петренко під час прес-конференції, присвяченій початку конкурсного відбору членів Громадської ради, яка займатиметься процесом люстрації. До речі, взяти участь у конкурсі на участь в Громадській раді можуть усі бажаючі, надавши інформацію про власні професійні досягнення, а також про успіхи в боротьбі з корупцією. Про це повідомив один зі співавторів Закону про очищення влади Єгор Соболєв.

Міністр юстиції окреслив схему, за якою держоргани проходитимуть люстраційну перевірку. Державний орган виконавчої влади, який має пройти процес очищення, публікує відповідне рішення на своєму сайті і на сторінці Мін’юсту. Разом з цим оприлюднюється перелік осіб, які займають відповідні посади у цьому держоргані, їхні заяви про відсутність заперечень щодо проходження перевірки, а також їхні декларації і автобіографії. Від моменту такої публікації протягом 30 днів громадяни можуть аналізувати подану інформацію.

Як зазначив пан Петренко, саме на Громадську раду буде покладено місію прийняття скарг від громадян, перевірку їх об’єктивності, а також направлення даних про чиновника, що надав неправдиву інформацію, до відповідних органів. І в цьому полягатиме основна мета діяльності органу.

Бажаючі долучитися до роботи Громадської ради мають до 19 жовтня надіслати автобіографію та бажаний напрям роботи на електронну адресу hromlusrada@gmail.com.

За словами Єгора Соболєва ,критерії відбору для членів Ради прості:

І – кришталева репутація;

ІІ – багаторічний досвід боротьби з корупцією;

ІІІ – згода пройти люстраційну перевірку.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати