22 жовтня 2014, 15:52

Презентовано Концепцію реформування МВС

Прес-служба Міністерства внутрішніх справ

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов на розширеному засіданні колегії МВС відзначив, що Міністерство внутрішніх справ одним з перших серед силових структур починає структурні системні реформи. У рамках роботи колегії відбулася передпарламентська презентація Концепції реформування МВС України.

В умовах військового протистояння, коли виникла потреба у захисті держави, Національна гвардія та спеціальні батальйони МВС часто ціною своїх життів показали приклад справжнього героїзму і патріотизму. Саме діяльність цих підрозділів із захисту територіальної цілісності держави повертає повагу та довіру до людей у погонах.

Як відзначив Турчинов, орієнтиром у реформуванні МВС має стати побудова в Україні системи захисту правопорядку, яка відповідає стандартам провідних демократичних країн. Через це до розробки реформи МВС були залучені вітчизняні та іноземні експерти і правозахисники.

Міністерство внутрішніх справ підготувало зміни до кількох нормативних актів: до Закону України «Про міліцію», про структуру МВС тощо. Найближчим часом їх розглядатиме Кабінет Міністрів України, а приймати буде новий склад Верховної Ради.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати