04 вересня 2014, 13:43

Право виходу на пенсію у 55 років непрацюючим жінкам рекомендовано продовжити

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Вчора, 3 вересня, Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів на своєму засіданні рекомендував парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо права жінок дострокового виходу на пенсію).

Також було розглянуто альтернативні проекти законів: про внесення змін до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо права жінок дострокового виходу на пенсію) (реєстр.№4476а) та про внесення змін до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо продовження надання жінкам права дострокового виходу на пенсію (реєстр.№4476а-1) та прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу проект закону за реєстр. № 4476а.

Проектами законів пропонується продовжити передбачене Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" право виходу на пенсію у 55 років непрацюючим жінкам, які мають не менше 30 років страхового стажу.

При цьому, якщо законопроектом за реєстр.№4476а пропонується надати можливість виходу на пенсію для таких жінок у 55 років без обмеження будь-яким терміном, то законопроектом №4476а-1 термін дострокового виходу на пенсію продовжується на 1 рік до 1 січня 2016 року.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати