13 жовтня 2014, 11:54

Практикум: Як не "подарувати" свою торгову марку дистриб'ютору

Експерти радять детально прописувати в договорах з дистриб'юторами питання інтелектуальної власност

Останнім часом це питання актуальне для компаній-виробників, які в судовому порядку оскаржують реєстрацію ТМ на ім'я дистриб'ютора. Таких суперечок досить багато і в світі, і в Україні. Саме тому у відносинах з дистриб'ютором необхідно підходити зважено, продумуючи всі деталі. 
"Недавно в нашу компанію звернувся клієнт з проблемою, здатної поставити в безвихідь навіть найдосвідченіших юристів у сфері інтелектуальної власності. Суть цієї проблеми полягала в тому, що дистриб'ютор великої виробничої компанії на території України не тільки зареєстрував в Україні на своє ім'я ряд торгових марок, права на які належать виробнику, а й звинувачував роздрібні мережі України, що працюють з іншими постачальниками, та й власне самого виробника, в порушенні своїх прав на відповідні торговельні марки ", - розповіла патентний повірений України Марія Ортинська. 
За її словами, існує значна кількість питань, які слід в деталях продумати і передбачити, перед тим як вступити в правовідносини з дистриб'ютором в будь-якій країні. Зокрема, яким чином оформити правовідносини з представником і чи треба їх оформляти взагалі? Які ризики існують в обох випадках у зв'язку із захистом прав інтелектуальної власності? Як проконтролювати дотримання прав виробника на об'єкти права інтелектуальної власності на території держави дистриб'ютора? Як врегулювати питання інтелектуальної власності після закінчення терміну дії дистриб'юторського договору? Відповіді на ці та ряд інших актуальних питань можна буде отримати 22 жовтня в Києві на практикумі "Інтелектуальна власність: передача прав і ціноутворення угод з нематеріальними активами".

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати