31 жовтня 2014, 13:39

Положення чинного ККУ не сприяють єдності судової практики

Прес-служба ВСУ

Судді Верховного Суду України Галина Канигіна та Олена Кузьменко взяли участь в міжнародному симпозіумі «Забезпечення єдності судової практики у кримінальних справах в контексті подій 2013-2014 років в Україні», що був проведений 24-25 жовтня 2014 р. Львівським державним університетом внутрішніх справ за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Науковці і практики з України, Республіки Польща та Федеративної Республіки Німеччина обмінювались думками та ділились досвідом з таких питань, як забезпечення єдності судової практики в кримінальних справах щодо тероризму, політична корупція як фактор єдності судової практики в Україні, критерії оцінки якості кримінального законодавства України, вплив подій 2013-2014 років на предмет кримінального права, кримінально-правове забезпечення юридичної безпеки людини в Україні тощо.

Учасники заходу дійшли до спільного висновку про те, що положення чинного Кримінального кодексу України мають низку недоліків та прогалин, а це, зрештою, не сприяє єдності судової практики у справах щодо застосування судами кримінального законодавства.

Підсумком дводенних дискусій та обговорень стали зауваження та пропозиції, які були належним чином оформлені у вигляді резолюції міжнародного симпозіуму «Забезпечення єдності судової практики у кримінальних справах в контексті подій 2013-2014 років в Україні».

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати