16 грудня 2014, 13:58

Опубліковано монографію Сергія Шкляра «Захист прав та інтересів суб’єктів господарювання у правовідносинах з органами АМКУ»

Монографія Сергія Шкляра містить огляд найактуальніших зарубіжних підходів, які застосовуються в конкурентному процесі. Робота буде цікавою для адвокатів, суддів, співробітників органів Антимонопольного комітету України, юристів, науковців, викладачів і студентів вищих навчальних закладів.

Монографія Сергія Шкляра, партнера-засновника Arzinger, президента Асоціації протидії недобросовісній конкуренції, опублікована в грудні 2014 року та є доповненим і вдосконаленим виданням його однойменної дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук. Робота присвячена проблемі забезпечення ефективного представництва інтересів суб’єктів господарювання в процедурах застосування конкурентного законодавства. Зокрема, у книзі автор акцентує увагу на необхідності удосконалення низки процесуальних механізмів, покликаних врівноважити в правах відповідача та орган АМКУ, який проводить розслідування.

У своїх публікаціях Сергій Шкляр завжди підкреслює важливість побудови конструктивного діалогу між органами АМКУ і бізнесом виходячи з компетентності правозастосування, поваги до приватної власності та свободи підприємництва, а також дотримання балансу між втручанням держави і очікуваним ефектом. При цьому в його монографії наводиться аналіз чинних положень конкурентного законодавства про притягнення до відповідальності за правопорушення у сфері економічної конкуренції, які недостатньою мірою забезпечують згаданий баланс, оскільки не надають захисної дії від неправомірного втручання органу державної влади в підприємницьку діяльність.

Монографія Сергія Шкляра також містить огляд найактуальніших зарубіжних підходів, які застосовуються в конкурентному процесі. Робота буде цікавою для адвокатів, суддів, співробітників органів Антимонопольного комітету України, юристів, науковців, викладачів і студентів вищих навчальних закладів. 

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати