11 листопада 2014, 13:43

Офіційний переклад рекомендацій МАЮ щодо представництва сторін у міжнародному арбітражі

Члени Української арбітражної Асоціації (УАА) увійшли до складу робочої групи з підготовки офіційного тексту українською мовою рекомендацій Міжнародної асоціації юристів (МАЮ) щодо представництва сторін у міжнародному арбітражі (далі – Рекомендації), прийнятих МАЮ 25 травня 2013 р.

Незважаючи на популярність міжнародного арбітражу, ще до недавнього часу поведінка представника сторони у міжнародному арбітражі уніфіковано ніяким чином не регулювалася. З огляду на це, представники сторін керувалися своїми національними правилами. Однак національні правила професійної етики суттєво відрізняються, і це створювало багато труднощів як на міжнародному, так і на національному рівні.

Рекомендації МАЮ роз’яснюють суперечливі питання стосовно представництва сторін. Вони ґрунтуються на постулаті, що представники сторін будуть діяти порядно і сумлінно, не будуть вживати заходів, спрямованих на необґрунтоване затягування або збільшення витрат, в т.ч. вдаватися до тактики, спрямованої на перешкоджання арбітражному розгляду.

При цьому Рекомендації не обмежують гнучкість, властиву міжнародному арбітражу – сторони та склад арбітражного суду можуть адаптувати їх до конкретних обставин кожного арбітражного провадження.

До складу робочої групи з підготовки офіційного перекладу Рекомендацій увійшли член правління УАА Олена Перепелинська (Sayenko Kharenko) та члени УАА Ігор Сюсель і Ксенія Погружальська (Baker & McKenzie CIS). Переклад опублікований на сайті МАЮ, а також доступний на нещодавно оновленому сайті УАА: www.arbitration.kiev.ua.

Довідка: Українська арбітражна Асоціація є неприбутковою громадською організацією, яка об’єднує українських та іноземних фахівців та вчених у сфері міжнародного арбітражу. Метою діяльності УАА є, зокрема, сприяння створенню позитивного іміджу України як місця арбітражу для вирішення комерційних спорів шляхом розвитку взаємовигідного співробітництва фахівців України та інших країн у галузі арбітражу, а також вдосконалення та популяризація арбітражу в Україні.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати