25 липня 2014, 11:32

Обговорено новий українсько-канадський проект судової співпраці

Прес-служба Державної судової адміністрації України

24 липня 2014 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулася зустріч Голови ДСА України Зеновія Холоднюка з Директором міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Олегом Шаковим та Головним менеджером програм Наталією Городецькою, які перебувають в Україні з робочим візитом у рамках Проекту "Освіта суддів – для економічного розвитку".

Під час зустрічі обговорено подальшу співпрацю Державної судової адміністрації з Проектом "Освіта суддів – для економічного розвитку" та участь ДСА України в майбутньому проекті українсько-канадської судової співпраці, який розпочнеться на початку наступного року.

У ході зустрічі Голова ДСА України розповів про нинішній стан судової системи, проблеми та перспективи її реформування. Зеновій Холоднюк наголосив, що сьогодні в судовій системі достатньо проблем, які потребують першочергового вирішення, проте система і надалі активно розвивається та запроваджує новації в роботі, і завдяки міжнародним проектам також, переймаючи прогресивний міжнародний досвід. Очільник ДСА України запропонував напрямки, за якими бачить подальшу спільну роботу з канадським проектом.

Заслухавши запропоновані напрямки, Директор міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади окреслив визначені напрямки в рамках майбутнього проекту. Зокрема, допомога у створенні Прес-центру судової влади: навчальний компонент, який включатиме в себе підготовку та розробку навчальних курсів для прес-секретарів у судах, спеціалістів з розгляду звернень громадян; розробку стандартного проекту модельного суду з урахуванням усіх потреб та вимог до судової установи; розробку критеріїв оцінки роботи апарату суду та також допомогу в роботі над остаточним виробленням критеріїв оцінки якості роботи суду та визначення навантаження на суддів тощо.

Довідка: П’ятирічний Проект фінансується Канадським Агентством міжнародного розвитку та впроваджується Канадським національним інститутом суддівської освіти. Проект розроблений з метою сприяння створенню в Україні системи ефективного навчання суддів та кандидатів на посаду судді Національною школою суддів України під керівництвом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ). Основні партнери проекту – ВККСУ, Національна школа суддів України, пілотні суди в Одесі та Івано-Франківську, а також Офіс уповноваженого з федеральних судових справ Канади.

Головним завданням Проекту є надання Україні допомоги у сфері покращення ділового середовища за рахунок підвищення ефективності роботи судів, розробки навчальних програм для суддів та впровадження судової медіації.

Проект спрямований на вдосконалення роботи ВККСУ, НШСУ, а також досудове врегулювання спорів. РСУ та ДСА України прямої участі в проекті не беруть.

Українсько-канадський проект судової співпраці впроваджувався Канадською агенцією міжнародного розвитку через Офіс Уповноваженого з федеральних судових справ Канади. Другий етап Українсько-канадського проекту судової співпраці розпочато в листопаді 2006 року та завершено в січні 2011року.

Метою Українсько-канадського проекту судової співпраці є сприяння зміцненню верховенства права в Україні шляхом удосконалення і зміцнення незалежності, ефективності, прозорості та доступності судової системи та суддів.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати