17 жовтня 2014, 13:56

НКЦПФР встановила чіткий перелік критеріїв визначення ознак фіктивності емітента та його цінних паперів

Прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Він передбачений «Положенням про встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включення таких емітентів до переліку (списку) емітентів, що мають ознаки фіктивності», що затвердила НКЦПФР на засіданні 14 жовтня. Як зазначила директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаіка, встановлення чіткого переліку критеріїв визначення ознак фіктивності емітента та його цінних паперів є підставою для включення до переліку учасників ринку, що мають такі ознаки. Даний Перелік є відкритою та доступною базою для всіх охочих, до якої будуть вноситись емітенти, що не дотримується чи навмисно порушують встановлені норми чинного законодавства у своїй діяльності

Важливо, що формування, ведення та внесення змін до Переліку буде здійснювати Комісія в електронному вигляді та публікувати таку інформацію на своєму веб-сайті. Бути виключеним з цього списку емітент може бути у разі, якщо надасть до регулятора документи, що підтверджують усунення підстав для визнання його таким, що має ознаки фіктивності.

Як зауважили в НКЦПФР, до ознак фіктивності належать факт відсутності емітента за місцезнаходженням, неподання емітентом до Комісії регулярної інформації, нескликання акціонерним товариством загальних зборів акціонерів протягом двох років поспіль та інше.

Документ Комісії вже погоджено з Міністерством фінансів України та Державною фіскальною службою і найближчим часом буде направлено до Міністерства юстиції для проходження державної реєстрації.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати