01 серпня 2014, 11:39

НКЦПФР пропонує відкоригувати ліцензійні умови провадження діяльності з організації торгівлі та діяльності з торгівлі цінними паперами

Прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проекти двох рішень: «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) – діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку» та «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) – діяльності з торгівлі цінними паперами». Обидва документи були прийняті на черговому засіданні держоргану 29 липня 2014 року.

При цьому у першому зі схвалених нині документів з метою дерегуляції та уникнення дублювання інформації, яка подається до Комісії, виключено вимогу щодо подачі протягом двадцяти робочих днів, з дати виникнення змін, довідки про такі зміни в складі членів фондової біржі. А також, з метою уникнення помилок з боку організатора торгівлі при складанні фінансової звітності за підсумком року, подовжено до 1 травня термін подання до Комісії довідки про склад активів з розкриттям інформації щодо структури фінансових інвестицій за звітний квартал (рік), та копії фінансової звітності за звітний рік, яка відображає баланс та фінансові результати ліцензіата.

У другому із згаданих документів визначено, що, у разі надання об'єднанню професійних учасників фондового ринку статусу СРО за певним видом діяльності на ринку цінних паперів, професійні учасники фондового ринку, які є членами інших зареєстрованих НКЦПФР профоб'єднань за цим видом діяльності, повинні у тримісячний строк стати членами такої СРО й бути ними протягом всього строку наявності у такої організації статусу СРО. Також встановлено відповідні вимоги до осіб, на яких покладено ведення бухгалтерського обліку ліцензіата, зокрема, й передбачена подача регулятору копії кваліфікаційного посвідчення такого фахівця. Крім того, документ доповнено нормою щодо необхідності повідомлення НКЦПФР про зміни у графіку роботи ліцензіата протягом наступного робочого дня, а також у разі створення нової веб-сторінки торговець цінними паперами має подати до Комісії інформацію про це протягом п'ятнадцяти робочих днів.

Найближчим часом документ буде оприлюднений на сайті регулятора з метою публічного обговорення.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати