21 серпня 2014, 13:15

НКЦПФР інформує про результати роботи в напрямку приведення діяльності акціонерних товариств до норм законодавства

Прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку продовжує інформувати про проміжні підсумки своєї роботи в напрямку приведення діяльності емітентів у відповідність до Закону «Про акціонерні товариства» (АТ), зокрема, тих із них, які не провели дематеріалізацію своїх цінних паперів і не внесли необхідні зміни до статуту.

«Комісія на постійній основі виносить рішення щодо зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку емітентів, які не дотримуються вимог чинного законодавства. Так, цього разу ми прийняли рішення у відношенні 43 емітентів, що розташовані на території, підпорядкованій Донбаському, Південно-Українському та Східному територіальним управлінням НКЦПФР», – зауважив Руслан Машуренко, т.в.о. директора Департаменту контрольно-правової роботи Комісії. 

За словами Руслана Машуренка, регулятор фондового ринку проводить активну роботу з акціонерними товариствами, які не привели свою діяльність до норм вітчизняного законодавства з метою не лише забезпечення дотримання вимог Закону, а й захисту прав інвесторів. Так, Комісією вже було зупинено внесення змін до депозитарного обліку більше ніж 5 000 емітентів. «Позитивним є той факт, що останнім часом ми спостерігаємо зі сторони таких АТ дії, спрямовані на приведення їх діяльності до вимог Закону «Про акціонерні товариства». Адже дана робота регулятора направлена на ефективний розвиток фондового ринку», - додав фахівець.

З переліком емітентів, у відношенні яких було прийняті рішення про зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, можна буде ознайомитись вже найближчим часом на офіційному веб-сайті Комісії.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати