03 вересня 2014, 12:02

Надходження до держбюджету від реалізації «податкового компромісу» становитимуть 5 млрд гривень

Прес-служба Державної фіскальної служби України

«У разі ухвалення Верховною Радою «податкового компромісу» можна було забезпечити новою військовою технікою українську армію в зоні проведення антитерористичної операції. Проте, народні депутати не проголосували за включення до порядку денного закону про податковий компроміс, який вже декілька місяців опрацьовується у парламенті», - заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор.

Пан Білоус зазначив, що за підрахунками спеціалістів ДФС України надходження від реалізації цієї ініціативи Уряду мали скласти близько 5 млрд. гривень. Суть «податкового компромісу» полягає у добровільній акції декларування недоплачених платежів до бюджету, що є певним компромісом між державою та платниками податків, результатом якого є взаєморозуміння та, як результат, надходження коштів до бюджету і детінізація економіки.

Основні положення законопроекту передбачають звільнення платника податків від відповідальності за умови добровільного декларування недоплачених податків з податку на додану вартість та податку на прибуток і сплати лише 10% від задекларованої суми. Інша частина (90%) вважається погашеною, при цьому штрафи та пеня до платника податків не застосовуються.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати