24 жовтня 2014, 15:53

На сайті Мін’сту створено люстраційний реєстр

Прес-служба Міністерства юстиції

«Кожен бажаючий може зайти на сайт Мін’юсту і побачити прізвища тих осіб, які були звільнені з державної служби через те, що вони не відповідають вимогам Закону про очищення влади», - зазначив очільник Мін’юсту Павло Петренко від час прес-конференції, коментуючи запуск реєстру люстрованих чиновників. За його словами, список чиновників, які пройшли процес люстрації, вже почав наповнюватися за рахунок службовців, які мають бути звільнені у десятиденний строк від моменту набуття чинності закону.

«Перша група осіб була звільнена Урядом на підставі цього закону. Зараз ми чекаємо інформацію від інших відомств, тому що вже незабаром закінчується десятиденний строк визначених законом для звільнення тих посадовців, які потрапляють під так звану «трудову» люстрацію», - наголосив Міністр юстиції.

Пан Петренко також нагадав, що минулого тижня Міністерство юстиції оголосило публічний відбір кандидатів до Громадської Ради при Міністерстві юстиції, яка займатиметься розглядом скарг і заяв наших громадян щодо конкретних держслужбовців, які будуть проходити люстраційну перевірку.

Учасникам прес-конференції представили перших 12 номінантів на посади членів Громадської ради, займатиметься розглядом скарг і заяв наших громадян щодо конкретних держслужбовців, які будуть проходити люстраційну перевірку. Після проходження усіх необхідних процедур і перевірок номінанти можуть стати членами Громадської ради.

«Всі номінанти, які претендують на члена Громадської ради, погодилися на те, що з сьогоднішнього дня вони розмістять пакет документів – заяву, декларацію, автобіографію, інформацію про свій стиль життя – як на сайті Громадської ради, так і на сайті Мін’юсту. Є пропозиція до всіх журналістів, громадських активістів і небайдужих громадян провести перевірку претендентів», - зазначив Павло Петренко.

У свою чергу голова Громадської ради Єгор Соболєв, повідомив, що за тиждень громадянами України було подано понад 500 заявок для участі у Громадській раді.

За словами Єгора Соболєва, у випадку вдалого проходження претендентами люстраційної перевірки, вони будуть затверджені членами Громадської Ради.

До списку кандидатів на роботу в Громадській раді увійшли:

1. Карл Волох, громадський активіст;

2. Максим Маньковський, громадський активіст;

3. Людмила Козловська, президент фундації «Відкритий діалог»;

4. Максим Опанасенко, журналіст, займається розслідуваннями по темі освіти;

5. Анна Бабинець, журналістка, яка займається розслідуваннями по темі оборони;

6. Денис Бігус, журналіст, який займається розслідуваннями по темі використання коштів платників податків;

7. Сергій Іванов, журналіст та громадський активіст луганського євромайдану;

8. Олекса Шалайський, засновник ресурсу «Наші гроші»;

9. Марія Землянська, журналістка, яка займається розслідуваннями по темі охорони здоров’я;

10. Тетяна Пеклун, активіст громадської ініціативи «Чесно»;

11. Наталка Седлецька, журналістка, відома розслідуваннями корупційних схем українських політиків та чиновників;

12. Дмитро Гнап, засновник агенції журналістських розслідувань «Слідство.інфо».

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати