16 жовтня 2014, 17:04

МОЗ України продовжує роботу із сприяння працевлаштуванню медичних працівників, переміщених із зони АТО

Прес-служба Міністерства охорони здоров'я

Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство соціальної політики України звертають увагу керівників органів державної служби зайнятості, структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій, закладів сфери охорони здоров’я на необхідність здійснення невідкладних та скоординованих дій для забезпечення працевлаштування лікарів та інших медичних працівників, які переселилися із зони проведення АТО, звертаються у пошуках роботи та не мають можливості надати відповідні документи для оформлення трудових відносин (картку платника податків, трудову книжку, диплом про освіту, медичну книжку, посвідчення щодо наявності кваліфікаційної категорії, сертифікат лікаря-спеціаліста та інші).

Зокрема, спільним листом Міністерства соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 30.09.2014 №11143/0/14-14/026, №11.02-13/23/28325 рекомендовано:

- структурним підрозділам з питань охорони здоров'я обласних (міських, районних у містах, районних) державних адміністрацій сприяти у працевлаштуванні громадян, переміщених із зони проведення АТО.

- керівникам закладів охорони здоров'я здійснювати прийом на роботу громадян, переміщених із зони проведення АТО, при їх безпосередньому зверненні або за направленням центру зайнятості за умови наявності документів, необхідних для працевлаштування. У разі відсутності окремих документів – надання інформації щодо включення особи до Автоматизованої бази даних.

Для отримання, у разі потреби, з Автоматизованої бази даних відомостей про особу та підтвердження факту її роботи у закладах охорони здоров'я скеровувати громадян, переміщених із зони проведення АТО до Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, Автоматизована база даних медичних, фармацевтичних та науково-педагогічних працівників – єдина галузева база обліку керівників, професіоналів, фахівців за напрямом «Медицина» і «Фармація», які працюють в органах управління та закладах, підприємствах, установах охорони здоров'я сфери управління МОЗ України, що містить інформацію щодо паспортних даних працівників закладів охорони здоров’я, посад, які вони обіймають, наявності відповідної освіти, атестації за певною спеціальністю (спеціальностями) та інше.

МОЗ України має право видавати працівникам закладів охорони здоров’я та освіти довідки щодо включення їх до Автоматизованої бази даних. Для отримання зазначеної інформації особі, що її потребує, необхідно звернутися з відповідною заявою до державного підприємства «Укрмедреєстр» за адресою: місто Київ, вул. Грушевського, 7 та пред’явити документ, що засвідчує особу. Телефон для довідок 044-227-41-75.

Станом на 09 жовтня 2014 року вже 247 медичним працівникам, переміщеним із зони проведення АТО, видані такі довідки.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати