17 вересня 2014, 15:15

Мітинг під стінами ВККС: активісти вимагають відставки Ігоря Самсіна

мітинг відставка самсіна

Сьогодні, 17 вересня, у Києві під стінами Вищої кваліфікаційної комісії пройшов мітинг з вимогою відставки голови ВККС Ігора Самсіна. Про це повідомляє кореспондент «Юридичної газети».

У акції взяли участь понад сотні мітингарів, які вимагали проведення люстраційних дій по відношенню до керівництва ВККС. За словами організатора акції, громадського активіста Юрія Андрєєва, Україна потребує негайних змін у судовій системі.

«Такі люди, як Ігор Самсін фактично капсулізували роботу Феміди. Самсін, якого призначили у 2010 році – це фактично пряма креатура тодішнього всесильного «хазяїна» усієї судової системи Андрія Портнова. «Кришування» незаконних рішень суддів, зокрема, щодо активістів Майдану, роздача судових посад родичам діючих суддів, прокурорів, чиновників, народних депутатів здебільшого зі Сходу та Півдня України – це фірмовий стиль роботи пана Самсіна», - зазначив активіст.

За його словами, після перемоги Революції Гідності всі очікували на те, що «шайка» Януковича буде викинута зі своїх кабінетів. «Але одіозному голові ВККС Самсіну вдалося не тільки усидіти у кріслі, але й продовжити успішно покривати свої подільників у судах. Жоден суддя так і не поніс заслуженого покарання. Тому ми вимагаємо негайної люстрації пана Самсіна!», - наголосив Юрій Андрєєв.

Нагадаємо, що вчора Верховна Рада ухвалила Закон «Про очищення влади». Відповідно до норм цього документу, люстрації підлягають чиновники вищого рівня, які працювали під час президентства Віктора Януковича. 

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати