25 листопада 2014, 11:19

Мін’юст сприятиме прискоренню реалізації рішень ЄСПЛ по справах громадян України проти держави

Прес-служба Міністерства юстиції України

Масові порушення прав громадян через невиконання рішень ЄСПЛ - це той негативний маркер, який реально досі існує в українській правовій системі. Зараз ми працюємо над вирішенням цих питань через інвентаризацію судових рішень національних судів, через встановлення черговості виплат коштів, які передбачені рішеннями ЄСПЛ. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на зустрічі з представниками Секретаріату Європейського суду з прав людини. Пан Петренко також додав, що Мін’юст спільно із фахівцями ЄСПЛ планує розробити низку ініціатив, спрямованих на пришвидшення реалізації рішень ЄСПЛ по справах громадян України проти держави.

Заступник голови Секції з допуску заяв Секретаріату ЄСПЛ Хасан Бакірсі, в свою чергу, зазначив, що з 2010 року до 2014 року в ЄСПЛ спостерігалось значне збільшення кількості справ проти України, натомість є гарні передумови для зниження цього показника.

«Ми вважаємо, що найближчим часом Україна знизиться у цьому антирейтингу. Більшість справ - це повторні подання після пілотних рішень, щодо виконання рішень місцевих судів. Наша мета - вивільнити ресурси для того, щоб ви могли сфокусуватися на більш складних справах, поданих проти України до суду», - підкреслив Хасан Бакірсі.

Очільник Мін’юсту зауважив, що в новому парламенті є політична воля для прийняття необхідних законодавчих актів, які б врегулювали причини судових позовів до ЄСПЛ по типових спорах.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати