20 листопада 2014, 12:41

Мінсоцполітики залучає закордонних донорів до надання допомоги переселенцям

Прес-служба Міністерства соціальної політики

У Міністерстві соціальної політики України відбулася зустріч з експертами Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй.

У зустрічі взяли участь заступник Міністра соціальної політики Сергій Устименко, начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Оксана Суліма, начальник відділу гуманітарної допомоги  Максим Доценко та Регіональний директор бюро ВПП ООН в Каїрі Мохамед Діаб і Керівник  офісу ВПП ООН в Україні Мартін Олсен.

Метою зустрічі з представниками ООН стало обговорення питань щодо підписання Угоди щодо надання матеріальної та нематеріальної допомоги переселенцям за Всесвітньою продовольчою програмою.

Під час зустрічі заступник Міністра повідомив, що Уряд забезпечує соціальний захист населення України. «Ми щодня маємо чисельні справи з внутрішньо переміщеними особами, тому вважаємо основною ціллю – забезпечити усі соціальні виплати, а також надати допомогу з працевлаштування», – зазначив Сергій Устименко.

Представники Мінсоцполітики докладно поінформували експертів ВПП ООН про ситуацію, що склалася на сьогодні навколо переселенців, схему обміну інформацією між відомствами, діючі та запроваджені програми з надання допомоги тощо.

У свою чергу, Регіональний директор бюро ВПП ООН в Каїрі Мохамед Діаб зазначив, що Всесвітня продовольча програма ООН має чималий досвід із надання допомоги, і вони будуть раді допомогти українцям.

Мохамед Діаб зауважив, що Всесвітня продовольча програма ООН намагається подолати нестачу продовольчої бази, оскільки найголовніше – врятувати життя людей у надзвичайних ситуаціях. У рамках програми ВПП ООН вже надало допомогу 30 тис. осіб.

«У рамках продовольчої програми вже виділено близько 17 млн. дол. США для допомоги 120 тис. переселенців та закуплено 40 тонн продовольчих наборів», – уточнив Керівник  офісу ВПП ООН в Україні Мартін Олсен.

Для продовження надання допомоги буде підписано Угоду між Міністерством соціальної політики України та Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй.

Керівництво Міністерства запевнило експертів ВПП ООН, що Угоду про надання допомоги переселенцям буде укладено найближчим часом.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати