01 серпня 2014, 12:31

Міліціонерам нададуть право застосовувати зброю без попередження в зоні АТО

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Профільний комітет ВРУ рекомендує прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення змін до Закону "Про міліцію".

Законопроектом (реєстр. №4310а) пропонується надати працівникам міліції право застосовувати без попередження фізичну силу, спеціальні засоби і зброю у районі проведення антитерористичної операції.

Під час обговорення на засіданні Комітету зазначалося, що метою законопроекту є підвищення рівня безпеки працівників міліції під час проведення антитерористичної операції та більш ефективного виконання ними завдань щодо знешкодження терористів в ході цієї операції.

Народні депутати зазначали, що надання права працівникам міліції застосовувати без попередження фізичну силу, спеціальні засоби і зброю у районі проведення АТО повною мірою узгоджується з нормами міжнародного права, що регулюють комплекс організаційних та правових питань у сфері міжнародних збройних конфліктів.

Члени Комітету акцентували увагу на тому, що реалізація норм законопроекту сприятиме кращому забезпеченню безпеки працівників міліції під час проведення антитерористичної операції.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати