26 серпня 2014, 11:20

Керівники органів судової влади відвідали Рівненщину

Судова влада України

21 серпня 2014 року голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Борис Гулько та Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк відвідали з робочим візитом Рівненську область.

Передусім, здійснено робочий візит до нового приміщення апеляційного суду Рівненської області. У лютому 2014 року укладено договір позики зазначеного приміщення для розміщення в ньому суду строком на 49 років. Крім того, розпочаті роботи щодо відведення земельної ділянки під зазначений будинок.

Після відвідування нового приміщення апеляційного суду Рівненської області відбулася робоча зустріч з керівником Рівненської обласної державної адміністрації Сергієм Рибачуком, Рівненським міським головою Володимиром Хомком та головою Рівненської обласної ради Михайлом Кирилловим щодо забезпечення належних умов для відправлення правосуддя апеляційним судом Рівненської області. У результаті проведеної зустрічі керівники області та міста підтримали представників органів судової влади щодо необхідності покращення умов розміщення апеляційного суду Рівненської області в будинку по вул. Драгоманова, 9 у м. Рівному з метою дотримання гарантованих Конституцією України права громадян на судовий захист та поліпшення умов праці суддів та працівників апарату зазначеного суду.

Керівники органів судової влади ознайомилися із діяльністю апеляційного суду Рівненської області. Відбулася робоча нарада з колективом суду на чолі з головою Олегом Полюховичем, головами місцевих судів області, а також виконуючим обов’язки начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області Володимиром Рідченком.

Вітаючи учасників наради, Голова ВССУ Борис Гулько зауважив, що основною метою їх візиту було ознайомлення з умовами роботи апеляційного суду Рівненської області та зустріч з керівництвом області, аби звернути їхню увагу на потреби судової гілки влади області.

Відповідаючи на питання колег, Голова ДСА України Зеновій Холоднюк наголосив, що основним завданням для ДСА України на сьогодні є підвищення вже у 2014 році рівня середньої заробітної плати працівників апаратів судів та створення належних умов діяльності судів області, зокрема апеляційного суду Рівненської області.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати