28 серпня 2014, 13:40

Кабінет Міністрів та Світовий Конгрес Українців розпочинають співпрацю

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Сьогодні Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій підписали Меморандум про співпрацю між Кабміном та СКУ.

Глава Уряду висловив переконання, що підтримка Світового Конгресу України «дасть українцям можливість вистояти. А разом і виграти.»

Арсеній Яценюк також продемонстрував зразок аптечок, які відповідають стандартам НАТО й будуть передані українським військовослужбовцям завдяки Світовому Конгресу Українців.

У Меморандумі про співпрацю між Урядом України та Світовим Конгресом Українців йдеться, що з метою посилення взаємодії української держави із закордонними українцями, захисту людських, громадянських та національних прав українців у світі, утвердження незалежності і суверенітету України, забезпечення її територіальної цілісності, сприяння демократичному процесу в Україні, її євроінтеграційним та євроатлантичним прагненням.

 

Кабінет Міністрів та СКУ, зокрема, співпрацюватимуть у питаннях сприяння реалізації зовнішньополітичних пріоритетів України; поширення у світі правдивої інформації про Україну; сприяння поглибленню плідної та взаємовигідної співпраці України з урядами країн перебування закордонних українців; надання гуманітарної допомоги постраждалим учасникам Революції гідності та постраждалим від агресії Російської Федерації; спостереження за ходом виборчих процесів в Україні; сприяння розбудові громадянського суспільства в Україні та розвитку українського громадського життя в діаспорі.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати