03 вересня 2014, 16:37

Глава Уряду представив План дій «Відновлення України»

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Сьогодні, 3 вересня, на засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк представив План дій «Відновлення України». Документ передбачає реабілітацію учасників АТО, допомогу сім’ям військовослужбовців та відновлення Донбасу.

Глава Уряду нагадав, що Кабінет Міністрів прийняв рішення про створення Державної служби у справах учасників і ветеранів АТО, вивчивши досвід США: «Держава повинна реально піклуватися про учасників антитерористичної операції і про ті сім'ї, які втратили батьків, чоловіків, які втратили годувальників».

Уряд України виділив 102 мільйона гривень для забезпечення сімей загиблих під час АТО і розпочав програму по забезпеченню житлом сімей, які втратили годувальника внаслідок проведення антитерористичної операції. Він наголосив, що необхідно забезпечити реабілітацію учасників антитерористичної операції, надати соціальну і психологічну допомогу, протезування і медичну допомогу, в тому числі за кордоном.

Що стосується плану з відновлення Донбасу, Арсеній Яценюк підкреслив: «Відновимо мир. Ті, хто переселилися на інші території України, будуть повертатися на Донбас, і Уряд запроваджує адресну державну допомогу для тих, хто повертається в свої домівки».

Уряд також проводить роботу з інвентаризації збитків та руйнувань, які є на даний час на Донбасі.

Глава Уряду також нагадав, що в листопаді буде проведена міжнародна донорська конференція, мета якої – залучення коштів на відбудову Донбасу.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати