27 серпня 2014, 16:41

Для водоканалів будуть введені спецрахунки

Прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

«Ми пропонуємо ввести для водоканалів спецрахунки (рахунки зі спеціальним режимом використання). На ці рахунки надходитиме плата за водопостачання і водовідведення, кошти на такому рахунку розподілятимуться винятково за встановленими нормативами, з нього не може бути стягнуто кошти, зупинено проведення операцій. Саме з цих рахунків водоканали будуть розраховуватись за спожиті енергоносії та сплачувати за міжнародними позиками» - зазначив Володимир Гройсман, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на засіданні уряду. Кабінет Міністрів схвалив розроблений Мінрегіонбудом проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії, а також для погашення позик, отриманих від міжнародних фінансових організацій».

Законопроект передбачає удосконалення розрахунків підприємств централізованого водопостачання та водовідведення за спожиту електричну енергію, а також визначає механізм для забезпечення погашення позик, отриманих від міжнародних фінансових організацій.

Введення спецрахунків, за прогнозами ініціаторів законопроекту, надасть реальну можливість забезпечити з боку водоканалів стабільну оплату за енергоносії та погашення позик від міжнародних фінансових організацій.

Пан Гройсман зазначив про те, що на сьогодні рахунки зі спеціальним режимом використання запроваджено у сфері теплопостачання. Уповноваженим банком, який обслуговує подібні рахунки, визначено ПАТ «Державний ощадний банк України».

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати