31 жовтня 2014, 12:09

Буде запроваджено альтернативний посвідченню інваліда документ

Прес-служба Міністерства соціальної політики

Представляючи проект Закону України «Про внесення зміни до статті 4 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» (схвалений Урядом 30 жовтня), Міністр соціальної політики Людмила Денісова розповіла про запропоновані зміни, які допоможуть вирішити питання щодо можливості користування пільгами окремим категоріям інвалідів.

Як повідомила пані Денисова, сьогодні в Україні проживають особи з інвалідністю, які через певні обставини – наприклад, відсутність страхового стажу – не мають права на отримання пенсії чи державної допомоги. Їм не видається посвідчення, і тому вони позбавлені можливості користуватися пільгами, які передбачені законодавством України.

Законопроект передбачає запровадження альтернативного посвідченню документа – довідки, на підставі якої особи з інвалідністю будуть мати право користуватися пільгами. Вона видаватиметься регіональними органами соціального захисту населення та міститиме такі відомості: прізвище, ім’я, по батькові, групу та причину інвалідності, а також у відповідних випадках основні нозологічні форми захворювань особи (по зору, слуху та з ураженням опорно-рухового апарату).

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати