01 вересня 2014, 14:22

Буде проведено Всеукраїнську акцію «Зміцнимо довіру громадян до суду»

Судова влада України

Задля підвищення довіри громадян до суду та розвитку діалогу між судовою владою та суспільством з 1 по 5 вересня 2014 у всіх регіонах України буде проведено Всеукраїнську акцію «Зміцнимо довіру громадян до суду». Захід організовують Рада суддів України, Державна судова адміністрація України та Центр суддівських студій в рамках проекту Ради Європи «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні» за сприяння Уряду Швеції. Під час цієї акції відбудеться анонімне опитування громадян – відвідувачів судів. Про це повідомляється на веб-порталі «Судова влада України».

Відвідувачам буде запропоновано заповнити анкету, в якій містяться запитання щодо організаційної та процесуальної діяльності суду, та оцінити:

-  зручність умов перебування громадян в суді;

-  повноту, якість та доступність інформації для відвідувачів суду;

-  ефективність організації роботи суду;

-  ставлення суддів та працівників апарату суду до відвідувачів.

Також, громадянам запропоновано висловити свою думку стосовно того, чи був суд при розгляді справи незалежним, неупередженим та чи забезпечено справедливий судовий розгляд.

Запитувана інформація є цілком конфіденційною і отримані відповіді будуть використані лише в узагальненому вигляді.

Одночасно організатори акції розпочнуть опитування суддів, адвокатів, прокурорів, науковців, представників громадських організацій та ЗМІ щодо їх оцінки стану незалежності суддів в Україні. За результатами опитувань буде  підготовлений звіт з відповідними рекомендаціями для підвищення рівня довіри громадян до суду, незалежності суддів та удосконалення діяльності судів, органів суддівського самоврядування та інших органів судової влади.

Для отримання більш детальної інформації просимо звертатися до Центру суддівських студій   за тел. 050-332-27-32 , E-mail: judges@i.com.ua  aбо Державної судової адміністрації України за тел. 277-76-29, 277-76-68, E-mail: davidenko@court.gov.ua та ignatchenko@court.gov.ua

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати