16 грудня 2014, 16:11

Адвокати визначаються, яких законодавчих норм потребує їх діяльність

Оксана Іжак
Оксана Іжак спеціально для "Юридичної газети"

Сьогодні, 16 грудня, відбувся круглий стіл «Реформа адвокатури. Нова система координат», організований Асоціацією правників України. Участь у заході взяли юристи, адвокати та представники органів адвокатського самоврядування.

Загалом вся увага експертної дискусії на заході була приділена питанню нормативного закріплення у законопроекті щодо внесення змін до Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", що згодом має стати офіційним Законом, актуальних для адвокатської практики питань. Зазначимо, що у винесеному на обговорення на круглому столі проекті змін до чинного Закону містяться такі норми як: залучення адвокатом інших адвокатів за згодою клієнта, врегулювання взаємовідносин між учасниками адвокатського об'єднання статутом та партнерською угодою, підсилення адвокатського запиту та ін.

Порядок денний заходу умовно було розподілено на чотири секції «Організаційні основи здійснення адвокатської діяльності», «Професійні права та гарантії», «Питання адвокатського самоврядування», «Незалежність системи адвокатського самоврядування», кожна з яких охоплювала окремих блок питань.

При цьому основними темами круглого столу стали ініціативи про впровадженню монополії адвоката на представництво інтересів в судах, спрощеної системи оподаткування, особливостей оформлення відносин між адвокатами і адвокатським об’єднанням (як в вигляді цивільно-правового, так і трудового договору), посилення інституту помічника адвоката, розширення професійних прав та гарантій адвокатської діяльності та ін.

Детальний матеріал про захід читайте в найближчому номері «Юридичної газети»

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати