27 серпня 2014, 11:16

6 жовтня пройде перший електронний іспит для нотаріусів

Прес-служба Міністерства юстиції України

Перший електронний іспит на право займатися нотаріальною діяльністю відбудеться 6 жовтня. Тестування пройде за адресою: м. Київ, вул. Артема, 73. Таке рішення було прийняте у ході установчого засідання Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції, яке відбулося сьогодні під головуванням очільника Мін’юсту Павла Петренка.

Іспит проходитиме за новим форматом. Замість співбесіди з представниками комісії буде проведено повністю автоматизовані комп’ютерні тести. Комп’ютерна програма, залежно від кількості правильних відповідей, визначатиме вдало чи невдало претендент пройшов тестування.

Як наголосив міністр юстиції Павло Петренко, головне завдання при підготовці до іспиту – забезпечити його проведення максимально прозоро і публічно.

«Претенденти, які здаватимуть іспит за новою процедурою, мають відчути, що їхні долі знаходяться в їхніх руках. Хто добре підготувався, той стане нотаріусом. А хто не зможе вдало скласти іспит, повинен буде повернутися до підручників, щоб краще підготуватися до наступного разу. Іспит проходитиме публічно, за участі ЗМІ», - наголосив Петренко.

Нагадаємо, у травні Міністерство юстиції України запровадило електронну систему іспитів для отримання нотаріального свідоцтва. Така процедура унеможливила будь-який суб'єктивний фактор впливу на тих, хто складає та приймає іспити, та таким чином знищила корупційну складову, яка до того часу існувала в цій системі. Електронний іспит проводитиметься за принципом зовнішнього незалежного оцінювання. Періодичність проведення іспитів збільшена з одного до чотирьох разів на рік.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати