«Юридична Газета» №39 (589) від 26 вересня 2017 р.

Коментарі

Публікації

  • Обов’язок доказування у податкових спорах

    Захист прав, свобод та інтересів фізичних і юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин має досить нерівні можливості, адже з одного боку виступає суб’єкт владних повноважень, тобто держава, а з іншого – фізична чи юридична особа, права та інтереси якої були порушені.

  • Приватні виконавці: кодекс етики на підході

    Восени минулого року набули чинності Закони України «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання рішень судів та інших органів», основною метою яких стало запровадження в Україні інституту приватних виконавців.

  • Держава та бізнес: у пошуках синергії

    На сьогоднішній день Державно-приватне партнерство (ДПП) є світовим трендом. ДПП одна з найбільш ефективних форм співробітництва між державою та бізнесом, тому західні країни активно використовують усі переваги такої синергії для розвитку інфраструктурних проектів.

  • To build, or not to build: проблеми реалізації концесійних угод у будівництві

    На сьогодні концесія є однією з найпоширеніших та найбільш ефективних форм державно-приватного партнерства у світі. Це не дивно, адже концесія дозволяє вирішити проблемні завдання держави через залучення приватних коштів.

  • Ініціатива не карається, або як запропонувати державі проект ДПП на власних умовах?

    Державно-приватне партнерство (далі – ДПП) за своєю сутністю є інструментом, яким можна та потрібно користуватися для налагодження співпраці між бізнесом і державою для створення та/або модернізації об’єктів інфраструктури, а також для покращення надання соціально важливих послуг населенню.

  • Інновації крізь призму ДПП

    Розвиток сучасних технологій є однією із беззаперечних тенденцій світового розвитку.

  • Без шансів?

    Поняття публічно-приватного партнерства зародилося в Англії як спосіб залучення приватних коштів до розвитку об’єктів інфраструктури країни. Такий інститут зарекомендував себе досить добре, допоміг вирівняти економіку країни та позбутися зростаючого державного боргу в моделі державних закупівель.

  • ДПП-квест: знайди вигоду для інвестора

    Державно-приватне партнерство в Україні – тема, яка наразі чи не найбільш активно обговорюється як серед представників влади, так і в бізнес-колах.

  • Патентне судочинство в Японії: роль експертів і консультантів

    Останніми роками патентна активність у світі концентрується в 5 патентних бюро (SIPO – КНР, JPO – Японія, EPO – Європейське патентне відомство, USPTO – США і KIPO – Республіка Корея). Тут зосереджено понад 77% поданих заявок і 74% від усіх отриманих патентів.

  • Legal + Tech = A2J?

    Спілкуючись з колегами, ми інколи дискутуємо, як співвідносяться legal tech та доступ до правосуддя або A2J (акронім від англ. access to justice). Для мене стала відкриттям та надихнула формула, яку я побачив на саміті міжнародної спільноти Legal Hackers у Нью-Йорку. Формула має такий вигляд: legal + tech = access to justice.

  • Деофшоризація – українська проекція

    Процес офшоризації світової економіки зайшов настільки далеко, що світ щороку через офшори втрачає від 7 до 20 трлн доларів, тобто близько 10% своєї економіки. Справедливо, що світова спільнота запроваджує різні системні заходи для протидії розмиванню податкової бази транснаціональними компаніями.

  • Новий ЦПК України: бути чи не бути…

    Якщо подумати, начебто не так багато пройшло часу з моменту набуття чинності «новим» ЦПК України у 2005 р. За означений період до вказаного нормативно-правового акта було внесено численну кількість змін майже 70-ма законами.

Інтерв'ю