«Юридична Газета» №38 (588) від 19 вересня 2017 р.

Коментарі

  • Контрафакт не пройде

    Практичні проблеми знищення контрафакту, митне оформлення якого призупинене.

  • Факсиміле у первинному документі: відповідь ДФС, висновки Мінфіну та ВАСУ

    В індивідуальній податковій консультації ДФС України від 06.09.2017 р. №1829/6/99-99-15-02-02-15/ІПК (далі – ІПК) контролери спробували роз’яснити можливість застосування факсимільного підпису при оформленні первинних документів.

  • Прогрес чи марнування часу?

    Відповідно до Угоди про асоціацію, Україна взяла на себе зобов’язання провести структурні реформи в таких сферах: демократія, права людини, верховенство права, якісне державне управління.

Публікації

  • Митні спори: огляд судової практики

    Зазвичай, підприємства, що ведуть зовнішньо-економічну діяльність, неодноразово зіштовхуються з ситуацією, коли рішення митних органів ідуть врозріз із поданими підприємствами документами та навіть суперечать законодавству. Однак не всі поспішають оскаржувати такі рішення в судовому порядку.

  • Отримав рішення - дій

    Податковий кодекс України надає платникам податків можливість оскаржити рішення, прийняті контролюючим органом, в адміністративному або судовому порядку.

  • Проценти за квадратні метри

    В Україні з 01.01.2017 р. набули чинності кілька законів, якими було внесено зміни до Податкового кодексу.

  • «Закодовані»

    Відповідно до Митного кодексу України, прийняття рішення про визначення коду товару є наслідком порушення правил класифікації, що встановлюється за результатами контролю дотримання Основних правил інтерпретації УКТ ЗЕД та Митного тарифу України.

  • Правовий режим ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією

    На сьогодні використання автомобілів з іноземними номерами на українських дорогах є дуже розповсюдженим явищем поміж юридичних осіб з комерційною метою та фізичних осіб для особистого користування.

  • Довіряй, але перевіряй: принципи митного пост-аудиту

    Принцип митного пост-аудиту (post-clearance audit) можна описати відомою фразою: «Довіряй, але перевіряй». Тобто основні митні процедури, які згідно із законодавством відповідної країни мають здійснюватися до товарів, що переміщуються через кордон (ввезення, вивезення), підлягають застосуванню не в пункті пропуску під час безпосереднього переміщення товарів чи у митниці призначення/відправлення, а після завершення їх митного оформлення та випуску у вільний обіг.

  • Авто з-за кордону

    Сьогодні проблема «авто з-за кордону» в нашій державі досягла свого апогею. Ще ніколи вітчизняні дороги не бачили стільки автівок з іноземною реєстрацією. Ще ніколи українці так відверто не обходили митні та податкові збори, задовольняючи потребу у володінні власним автомобілем.

  • Митні формальності на авіаційному транспорті

    Одним з найбільш популярних шляхів імпорту та експорту товарів через кордон України, а також подорожей пасажирів є авіаційне сполучення, що обумовлюється його значною швидкістю у порівнянні з автомобільними, залізничними або морськими перевезеннями.

  • Game development: тонкощі, нюанси, практика

    Оформлення відносин між власниками та розробниками game-startup; використання розробок інших правовласників; яку модель обрати для власного ігрового бізнесу; організаційно-правова форма, юрисдикція, оподаткування, монетизація гри; захист і запобігання порушенням авторських прав – це неповний перелік питань, які розглядалися під час майстер-класу Game development, організованого Академією консалтингового бізнесу.

  • Зміни в процедурі отримання посвідки на проживання?

    27.09.2017 р. набуде чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення бар’єрів для залучення іноземних інвестицій». «ЮГ» вирішила запитати в експертів, які зміни принесе Закон в частині особливостей отримання посвідки на проживання для іноземців.

  • План «Б» для адвокатури

    Традиційно на початку вересня відбувся черговий IV Міжнародний адвокатський форум «Стратегія реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки». Захід зібрав кілька сотень адвокатів з усіх регіонів.

  • #ICAC25: проАрбітражний підхід

    ІV Міжнародні арбітражні читання пам'яті академіка Ігоря Побірченка цього року не лише відзначились експертними доповідями та обговоренням актуальних тем розвитку міжнародного арбітражу, але й були наповнені святковою атмосферою, адже Міжнародному комерційному арбітражному суду при ТПП України виповнилося 25 років.

Інтерв'ю

  • "Секрет успіху: спільна мета та довіра", - Василь Кисіль

    Старший партнер компанії Василь Кисіль розповів «Юридичній Газеті» про життєвий шлях та принципи компанії, цікаві історії та спогади, а також про те, чим відрізняються юристи молодого покоління від старої гвардії та чого у них можна повчитися