«Юридична Газета» №37 (587) від 12 вересня 2017 р.

Коментарі

Публікації

  • Представництво як виклик для сучасної банківської системи

    У практиці банків, як і багатьох інших установ та організацій, нерідкими є випадки вчинення операцій для клієнта за дорученням його представника за довіреністю.

  • Деякі питання законності обігу криптовалют в Україні

    Останнім часом в українських правових реаліях постає питання законності обігу в нашій державі криптовалют, зокрема найпоширенішої з них – Bitcoin.

  • Зберігання персональних даних у РФ: як викрутитися?

    Росія залишається одним з найбільших бізнес-партнерів України, в тому числі у сфері ІТ. Санкції санкціями, але допоки дипломатичні стосунки не розірвано, робочу комунікацію наших клієнтів з російськими контрагентами ніхто не скасовував. Як згладити гострі кути (зокрема, законодавчі) – це вже біль юристів.

  • Сімейні конфлікти: як вивезти дитину за кордон без згоди одного з батьків

    Відповідно до ч. 3 ст. 313 Цивільного кодексу України, фізична особа, яка не досягла 16-то років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними.

  • За яких обставин суд надає дозвіл одному з батьків на вивезення дитини за кордон

    Конвенція про права дитини від 20.11.1989 р. покладає на держав-учасниць обов'язок вживати заходів для боротьби з незаконним переміщенням і неповерненням дітей з-за кордону (ч. 1 ст. 11).

  • Російське громадянство українців Криму: людський вимір долі території

    Агресія Російської Федерації (далі – РФ) проти України, що почалася з військової окупації та низки подальших квазіправових дій, спрямованих на анексію Автономної Республіки Крим, поставила велику кількість практичних правових проблем, що мають значення не тільки для міждержавних відносин, але й для повсякденного життя людей, які опинилися на окупованій території.

  • Вивезення дитини за кордон. Судова практика

    Досить часто батько або мати дитини не надають одне одному згоду на вивіз дитини за кордон через існування між ними сімейних конфліктів та непорозумінь. Однак така поведінка не є підставою для позбавлення дитини можливості відвідати іншу країну.

  • Що в імені тобі моїм?

    Коли говорять про бренд певної юридичної компанії, які найперші асоціації спадають вам на думку? Яскравий логотип? Можливо, перед вами постає образ керуючого партнера фірми? Корпоративний колір? Останні угоди та клієнти?

  • Правила адвокатської етики – прогрес чи регрес?

    Немає для людини нічого страшнішого, ніж відчуття несвободи. Особливо несвободи думки. Як не сумно, отримавши запит на коментар стосовно змін до Правил адвокатської етики, затверджених на останньому З’їзді адвокатів України, я вперше у своєму професійному житті в адвокатурі відчула скутість у відповіді

  • Афери по-українськи

    Останніми роками все частіше почали зустрічатися типові схеми шахрайства, в результаті яких компанії зазнають мільйонних збитків. Як не дивно, але в особливій зоні ризику опиняються операції трейдерів із постачальниками з багаторічною історією співпраці.

Інтерв'ю

  • За 25 років МКАС перетворився на інституцію, якій довіряють у світі

    14 вересня 2017 року в рамках святкування 25-річчя діяльності Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України (далі - МКАС) відбудуться ІV Міжнародні арбітражні читання пам'яті академіка І. Г. Побірченка на тему «Міжнародний арбітраж: виклики сучасності».