«Юридична Газета» №45 (491) від 10 листопада 2015 р.

Коментарі

  • Податкова лібералізація може полегшити життя бізнесу

    26.10.2015 було зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації». Проект закону передбачає внесення системних і суттєвих правок до тексту всього Податкового кодексу України.

Публікації

  • Фіксація змісту інтернет-сторінки нотаріусом – квиток у минуле

    Кабінет Міністрів на своєму засіданні 21.10.2015 схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет». Найближчим часом цей законопроект буде подано на розгляд до Верховної Ради України.

  • Складно, але можливо

    Правове регулювання фармацевтичного ринку є одним з найбільш динамічних серед багатьох інших сфер. Його також можна охарактеризувати, як вкрай розгалужене – кілька законів, десятки постанов Кабінету Міністрів України вдвічі більше наказів профільного міністерства. Мабуть, конкуренцію в цьому аспекті йому складає хіба що податкове законодавство.

  • Медичне і фармацевтичне право: реалії, потреби, можливості

    У наш час, який є початком нового етапу (який без перебільшення можна назвати біоінформаційним), розвиток медичного і фармацевтичного права набуває особливого значення.

  • Лікарських засобів обіг

    Особливо актуальною на сьогодні є тема укладення договорів у сфері обігу медичних засобів, зокрема змістовно-сутнісне наповнення договорів поставки лікарських засобів та медичних виробів з огляду на вимоги чинного законодавства України у сфері охорони здоров’я та загальні норми матеріального права, викладені у Господарському кодексі України та Цивільному кодексі України (далі – ГК та ЦК, відповідно).

  • Зміни до законодавства про держзакупівлі: що вони несуть для фармбізнесу?

    30.09.2015 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність із міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції» №679-VIII (далі – Закон), який досить суттєво змінив правила проведення тендерних процедур в Україні.

  • Welcome to Ukraine, або працевлаштування іноземців в Україні

    На сьогодні іноземні інвестори розглядають Україну як країну з економікою, що розвивається, знаходять у нашій країні цікаві проекти та партнерів, а також організовують ринок збуту товарів свого виробництва.

  • Рішення до виконання: як повернути дитину

    Завдяки потужному розвитку соціальних мереж, поглибленню глобалізаційних та інтеграційних процесів, інтернаціональні шлюби стають дедалі поширенішим явищем у сучасному суспільстві.

  • Посвідчення поза межами: про підставу для визнання заповіту недійсним

    В умовах сьогодення, не дивлячись на режим жорсткої економії звичайних громадян України у сфері надання юридичних послуг, питання спадкування залишаються надзвичайно актуальними й такими, що викликають інтерес у широкого загалу.

  • Маніпуляції з триланковістю та вищими судами при обговоренні судової реформи

    Обговорення проекту змін до Конституції України у частині правосуддя у черговий раз підняло проблему кількості ланок судової системи та функціонування вищих судів.

  • Піаніно заради миру

    Про те, як один концерт, що відбувся рік тому, перевернув долі маленьких українців та завдяки їхнім талантам прославив Україну на весь світ говорили 05.11.2015 р. на вечорі-розповіді, організованому юридичною фірмою «Василь Кісіль і Партнери» (далі –«ВКП»), що проходив у Музеї мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків.

  • Застосування Нью-Йоркської конвенції: ВССУ проводить роз’яснювальну роботу

    Тема виконання рішень іноземних арбітражних судів в Україні досить актуальна, але, як показує практика, переважно для інвесторів та іноземних компаній, аніж для українських суддів.

  • Відкритий – значить озброєний

    Питання комунікацій, а більш того успішного спілкування між судами та суспільством є запорукою не лише підвищення авторитету судової влади, але й налагодженням механізму взаємовигідної співпраці на довгі роки.

  • Конкурс від Гройсмана: юристи проти!

    Днями голова Верховної Ради України Володимир Гройсман виступив з пропозицією звільнити 800 чинних суддівських посад та закрити ці вакансії новими служителями Феміди.

  • Осіннє загострення… популізму

    Не зважаючи на той факт, що Венеціанська комісія схвалила розроблений Робочою групою Конституційної комісії проект змін до Основного Закону щодо правосуддя, а остання –затвердила його, сюрпризи навколо судової реформи продовжуються.

  • Держава й арбітраж

    Активну роль держав і державних підприємств у сфері міжнародного арбітражу обговорювали 04.11.2015 р. уКиєві на однойменній конференції, організованій юридичними фірмами «Arzinger» та «Shearman&Sterling».

Інтерв'ю