«Юридична Газета» №43 (489) від 27 жовтня 2015 р.

Коментарі

  • Рейдери все частіше захоплюють об'єкти нерухомості

    Сплеск рейдерства житлової нерухомості за 2014-2015 рр. суттєво зачепив як схід країни (зі зрозумілих причин), так і Київ. Однією зі схем захоплення нерухомості є «документальна», коли підробляються правовстановлюючі документи, і квартира починає неодноразово перепродаватися.

  • Особливості стану правового забезпечення IT-бізнесу в Україні

    На сьогодні застосування інформаційних технологій на ринку України є невід’ємною частиною ведення будь-якого бізнесу. Відповідно, спостерігається стрімкий розвиток сфери IT-технологій. Однак, як зазвичай буває у нашій державі, законодавство та правова сфера не встигають за темпами розвитку суспільства й бізнесу зокрема.

Публікації

  • «DOLKI KABANA» VS «DOLCE & GABBANA»

    Перш ніж перейти до розгляду цієї, на перший погляд курйозної, але нахабної за своїм задумом і виконанням спроби реєстрації товарного знаку та аналізу розгляду спору, наведемо основні відомості з історії компанії Dolce&Gabbana, її продукції та товарних знаків.

  • Право на страйк в Україні уконтексті європейської інтеграції

    На міжнародному та регіональному рівні визнано право на страйк у разі конфліктів інтересів, що пов’язано з правом трудящих на асоціацію, а також їх правом на ведення колективних переговорів і укладання колективного договору.

  • Чи обгрунтована криміналізація?

    Частиною 4 Прикінцевих та перехідних положень закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» № 1207-VII від 15 квітня 2014 р. (далі – Закон № 1207-VII) до Кримінального кодексу України (далі – КК України) була внесена нова стаття під номером 332-1.

  • Відповідальність наречених

    Сьогодні надзвичайно поширеними стали передачі, які заохочують до укладення шлюбу: «Давай одружимось» (телеканал «РТР»), «Чотири весілля» (телеканал «СТБ»), «Все для тебе» (телеканал «Інтер») тощо.

  • Реєстраційні інновації Мін’юсту

    Міністерство юстиції України (далі – Мін’юст) в рамках реформування системи державної реєстрації цього року запровадило низку нововведень. Серед них – Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)», який набрав чинності 05.04.2015, метою якого є дерегуляція господарської діяльності.

  • Основні правила для проходження митного контролю або як зберегти понад 10 000 євро

    У громадян України та іноземців виникає багато складнощів під час проходження митного контролю, оскільки при декларуванні товарів, які заборонено ввозити в Україну, існує обмеження на їх ввезення і дуже часто виникають труднощі.

  • Митно-тарифне регулювання зовнішньоекономічної діяльності

    Митно-тарифне регулювання зовнішньоекономічної діяльності займає провідне місце в державному регулюванні економіки України.

  • Межа між міфом та реальністю

    Кожен декларант, який опиняється в непростій ситуації, коли митниця коригує заявлену ним митну вартість, вирішує непросте питання сплати збільшених податкових зобов’язань за поставлений товар.

  • Повернути переплату на митниці – місія нездійсненна!?

    Скасування судами рішення митниці про коригування митної вартості без задоволення вимог про стягнення переплачених сум митних платежів на практиці виявилася неефективним способом захисту порушених прав платника податків.

  • КСУ оголосив перерву в «очищенні» влади

    22 жовтня Конституційний Суд України у формі усного слухання продовжив розгляд справи за конституційними поданнями Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України деяких положень Закону України «Про очищення влади».

  • Міжнародне викрадення дітей: способи вирішення спорів

    Відповідно до Глобального звіту агенції ООН з питань наркотиків та злочинності UNODC, за останні 20 років у сфері міжнародного викрадення та торгівлі людьми значно зросла кількість дітей.

  • Коли Україна заплатить компенсацію жертвам насильства?

    Міністерство внутрішніх справ України щороку реєструє понад 300 тис. насильницьких злочинів – це вбивства, побиття, зґвалтування тощо. Згідно з вітчизняним законодавством, збитки потерпілому повинен відшкодовувати передусім сам злочинець.

  • Адміністративно-правова еліта

    16-17 жовтня на базі юридичного факультету ввосьме зібралися майбутні правники з провідних українських вишів – учасники Всеукраїнської студентської школи з адміністративного права та процесу й Всеукраїнських інтелектуальних змагань з адміністративного судочинства ім. Володимира Стефанюка.

Інтерв'ю