«Юридична Газета» №37-38 (483-484) від 22 вересня 2015 р.

Коментарі

Публікації

  • Під виглядом виконання Угоди про асоціацію

    На сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі – НКЦПФР) розміщено проект Закону України (далі – ЗУ) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації стандартів IOSCO та виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у частині протидії зловживанням на фондовому ринку».

  • Будівельні новації

    Будівельна галузь традиційно відіграє в економіці України важливу роль, залишаючись достатньо привабливою для інвесторів навіть у непростий для економіки час.

  • Віртуальний захист

    В умовах сучасних ринкових перетворень, коли інформація стає все більш вагомим об’єктом цивільного обігу, актуальність детального розгляду усіх проблем, пов’язаних з охороною матеріалів, розміщених в Інтернеті, є очевидною.

  • Право на ідентичну ТМ

    Одночасна реєстрація ідентичних торговельних марок в Україні на ім’я декількох непов’язаних осіб можлива.

  • Захистити роботодавця

    У діяльності суб’єктів господарювання, що здійснюють виробництво певної продукції з метою подальшої її реалізації на конкурентних умовах, значне місце посідає право інтелектуальної власності, адже саме завдяки використанню таких об’єктів права інтелектуальної власності як винахід, корисна модель та промисловий зразок, можливе підвищення попиту на відповідну продукцію.

  • Інтелектуальна власність зобов’язує

    Поки український ринок франчайзингу святкував спочатку затвердження Порядку державної реєстрації договорів комерційної концесії (сумнівне досягнення), а потім – скасування вимоги про державну реєстрацію таких договорів умежах дерегуляції (досягнення безсумнівне), за океаном відбувалися процеси, які виправдано отрималив новинах позначення “BreakingNews”.

  • Подано, ще не зарєєстровано

    На сьогодні ринок товарів та послуг стає все більш насиченим та різноманітним, тому успіх будь-якого бізнесу залежить від наявності особливих ознак запропонованого товару чи послуги. Найбільш поширеним засобом індивідуалізації учасників цивільного і господарського обороту є торговельна марка.

  • 5 нових років захисту - чи впорається патентна система?

    Найближчими роками на українську патентну систему чекає серйозне випробування від фармацевтичної індустрії. А саме, значне зростання звернень для отримання додаткових п’яти років патентного захисту на винаходи, що стосуються лікарських засобів.

  • Без єдиного підходу

    Із прийняттям нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», яка набула чинності 19.01.2013р. (далі –Закон про банкрутство), склалсь не тільки неоднозначна судова практика щодо тих чи інших правовідносин у процедурах банкрутства, а навіть виникли різні погляди на тлумачення та порядок застосування Закону про банкрутство серед суддів Вищого господарського суду України.

  • Немає наслідків - немає обов'язків

    Останнім часом спостерігається досить негативна тенденція до порушення зі сторони концесієдавців їхнього обов’язку щодо забезпечення реєстрації концесійних договорів. Наприклад, за інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, станом на кінець 2014 р. в Україні реалізувалося 210 договорів концесії.

  • Під захистом інтелектуалів

    Загальновідомо, що інститут комерційних позначень існує, більш того, знаки для товарів та послуг складають свою вагому частку.

  • E-commerce in Ukraine

    03.09.2015 Верховна Рада України нарешті прийняла у другому читанні в цілому зареєстрований ще 17.06.2013 законопроект №0957 «Про електронну комерцію», який визначає організаційно-правові засади діяльності у сфері електронної комерції в Україні, встановлює порядок вчинення електронних правочинів та визначає права і обов’язки учасників відносин у цій сфері.

  • Реєстраторів прав на нерухоме майно збільшиться

    Реформування системи державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень активно рухається до переможного кінця. Відповіднийпакет законопроектів, щодо дерегуляції повноважень у цій сфері буде розглянутий вже найближчим часом.

  • Як захиститися від фіктивного підприємництва?

    Проблема непорядних контрагентів для України не є новою, однак за останній часостаннім часом вона набула особливої актуальності, а отже потребує обговорення, оскільки захист прав платників податків у будь-якому випадку є важливим елементом демократичного суспільства і ринкової економіки.

  • У Києві презентували книгу Надії Савченко

    Минулого тижня майже по всіх телеканалах, інформаційних агентствах та інтернет-порталах України пролунала новина про вихід у світ незвичайної книги незвичайної жінки – української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко «Сильне ім’я Надія».

  • Провокація злочину: таємні агенти, підбурювання та практика ЄСПЛ

    Як свідчить судова практика, у кримінальних справах нерідко доводиться зіштовхуватися із ситуацією, коли вчинення людиною злочину спровоковано працівниками правоохоронних органів.

  • Подача відомостей про кінцевого бенефіціара: термін спливає

    Представники бізнесу мають поквапитися, аби внести дані про бенефіціарів підприємств до 25.09.2015 р. Далі цей термін продовжуватися не буде.

Інтерв'ю