«Юридична Газета» №30 (424) від 21 жовтня 2014 р.

Коментарі

  • Наша Європейська сотня

    У цьому році сталася епохальна подія в житті нашої держави і народу: Україна підписала та ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами з іншої

  • Коментар Володимира Клочкова до ухваленого ВРУ Закону "Про прокуратуру"

    З прийняттям 14 жовтня ц.р. Верховною Радою Закону України «Про прокуратуру» було внесено ряд суттєвих змін в організацію органів прокуратури. Важливо відмітити наступні особливості діяльності органів прокуратури згідно з новим Законом.

  • Ухвалено Закон "Про прокуратуру" - коментар Зої Ярош

    14.10.2014 Верховна Рада України серед низки законопроектів, покликаних сприяти боротьбі з корупцією, прийняла у другому читанні і в цілому Закон «Про прокуратуру».

Публікації

  • Міжнародні принципи та стандарти правосуддя

    При реформуванні судової гілки влади у нашій країні необхідно враховувати міжнародні стандарти правосуддя, вимоги суспільства, а також існуючі найбільш якісні моделі правосуддя, які довели свою ефективність та працездатність.

  • Очищення влади в дії: що передбачає уже чинний Закон

  • Реформаторські пропозиції

    17 лютого ц.р. набрав чинності наказ Міністерства юстиції України №357/5 «Про затвердження Порядку проведення перевірки організації роботи держнотконтор, держнотархівів, організації нотаріальної діяльності приватних нотаріусів, дотримання нотаріусами порядку вчинення нотаріальних дій та виконання правил нотаріального діловодства»

  • Реформа за зачиненими дверима

    Минулого тижня відбулася подія, яка, власне, кинула тінь на чергову судову реформу і заклала сумніви щодо прозорості її проведення та реальної мотивації. Так, 13 жовтня під час виїзного засідання Кабінету міністрів України за участю суддів Верховного Суду представники виконавчої та судової влади обговорили судову реформу та урядовий законопроект про судоустрій і статус суддів.

  • Бізнесу нелегко, але все в руках юристів

    Незважаючи на складну геополітичну ситуацію в країні, цього року загальний обсяг ринку юридичних послуг в Україні в грошовому вираженні в національній валюті залишиться на рівні минулого року

  • Правова реформа в Україні: стратегічні пріоритети

    Правову та урядову реформи, а також оглядовий звіт «Правова реформа в Україні: стратегічні пріоритети», підготований в рамках pro bono ініціатив провідними українськими та міжнародними юридичними фірмами «Астерс», «Авеллум Партнерс», Clifford Chance, CMS Cameron McKenna, Dentons, DLA Piper Ukraine, «КМ Партнери», RULG-Ukrainian Legal Group, Squire Patton Boggs, «Волков і Партнери», обговорили 15 жовтня ц. р. на конференції у Київській школі економіки

Інтерв'ю