«Юридична Газета» №09-10 (403-404) від 04 березня 2014 р.

Коментарі

Публікації

  • Переваги Великобританії для бізнесу

    Велика Британія в умовах сьогодення є чи не найбажанішим місцем ведення власного бізнесу. Так, тут збираються великі бізнесмени з усього світу, а ведення справ у цій країні свідчить про успішну діяльність.

  • Порядок офіційного оприлюднення відомостей про справи про банкрутство

    Прийняття нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» спричинило чимало дискусій в юридичних колах, деякі з них не вщухають і дотепер.

  • Питання досудової санації крізь призму судової нормотворчості

    Особливістю Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» є надання Вищому господарському суду України нормотворчих повноважень щодо врегулювання цілої низки важливих питань господарського процесу.

  • Особливості виконання грошового зобов’язання в процесі банкрутства

    Грошові зобов’язання в процесі банкрутства характеризуються низкою особливостей щодо способу і порядку їх виконання.

  • Досудова санація

    Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», який значною мірою реформував процедуру здійснення провадження у справах про банкрутство та вдосконалив заходи щодо запобігання неплатоспроможності боржника, набрав чинності 19 січня 2013 року.

  • Банкрутуємо за новими правилами

    Зміни до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», запроваджені законом України № 4212-VI від 22.12.2011 р., набрали чинності 19 січня 2013 року.

  • Арбітражні керуючі

    Арбітражний керуючий – ключова фігура процедури банкрутства. Саме від професійності та порядності арбітражного керуючого залежить доля підприємства-боржника та ймовірність задоволення вимог кредиторів.

  • Медичний нейтралітет

    Непрості суспільно-політичні умови, «державні ургенції» загострюють чимало проблем різного спектру, зокрема в одній із найчутливіших сфер суспільного і державного життя – охороні здоров’я.

  • Міжнародно-правові гарантії дотримання прав людини

    Юристи старшого покоління добре пам’ятають, як будь-які спроби країн демократичного світу критикувати стан справ з правами людини в Радянському Союзі наражалися на волання представників влади про втручання у внутрішні справи СРСР. Минуло понад 40 років відтоді, як у Заключному акті Наради з безпеки і співробітництва в Європі влада СРСР була вимушена прямо поставити підпис під визнанням того, що захист прав людини не є внутрішньою справою держав.

  • Удосконалення корпоративного законодавства – одне з головних завдань, яке поставила перед собою НКЦПФР на цей рік

    З огляду на те, що в Україні досить велика частина підприємств вибрала акціонерну організаційно-правову форму, позитивним є факт зростання інтересу акціонерних товариств до вдосконалення корпоративних прав, корпоративних відносин і корпоративного управління.

  • Транзакції купівлі-продажу лізингового портфеля

    На початку червня 2013 року було завершено безпрецедентну за обсягом для українського ринку угоду з придбання портфеля лізингових контрактів, сторонами якої виступили українські лізингові структури європейських банківських груп.

  • Розкриття річної регулярної інформації емітентами цінних паперів у 2014 році

    З 2007 року питання щодо розкриття інформації на фондовому ринку України регулювалося Положенням про розкриття інформації емітентами цінних паперів, затвердженим рішенням ДКЦПФР від 19.12.2006 № 1591.

  • На півкроку до перемоги над собою

    Що ж рік прийдешній нам готує? Часто відповідь на це запитання доводиться шукати в минулому, аналізуючи надбання попередніх років. Цікаво, чи виправданим виявиться такий підхід, якщо за його допомогою спробувати скласти прогноз розвитку фондового ринку в Україні?

  • Правовий режим цінних паперів в Україні

    Зважаючи на те, що цінні папери є невід’ємною частиною фінансового ринку країни і водночас найефективнішим інструментом залучення і перерозподілу фінансових коштів, важливість цих об’єктів обігу очевидна. Проте, незважаючи на численні нормативні акти, не можна з упевненістю стверджувати, що статус цінних паперів в Україні досконало врегульовано.

  • Перспективи роботи за новими правилами

    З 1 січня 2014 року набрав чинності Закон України «Про інститути спільного інвестування» – новий системний закон щодо регулювання відносин на ринку спільного інвестування.

  • Новації на ринку спільного інвестування

    1 січня 2014 року набрав чинності новий Закон України «Про інститути спільного інвестування», а з ним – ціла низка підзаконних нормативно­правових актів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, що спрямовані на вдосконалення правового регулювання професійної діяльності на ринку спільного інвестування.

  • Вихід українських емітентів на зарубіжні фондові ринки

    Розвиток корпоративного сектору економіки України є неможливим без залучення зовнішнього фінансування. При цьому ринок капіталу, що сформувався в Україні, у силу відомих причин далеко не завжди здатний задовольнити потреби в додатковому фінансуванні компаній, що динамічно розвиваються.

  • Чарівні жінки! Вітаємо вас зі святом Весни!

    Бажаємо міцного здоров’я, благополуччя, особистого щастя, нев’янучої краси, молодості, уваги та любові рідних і близьких.

  • Звернення до суддів та працівників судів

    Україну спіткала трагедія – загинули десятки людей, і це непоправне горе болем відгукнулося у серці кожного громадянина нашої держави. Висловлюємо глибокий сум і щире співчуття з приводу трагічної загибелі наших співвітчизників. Їхні імена назавжди залишаться в пам’яті кожного.

  • Іноземне громадянство в Україні: 10 років за мовчання?

    Сьогодні пересічний громадянин України може вільно подорожувати чи перебувати у справах із одним лише закордонним паспортом у досить обмеженій кількості країн. А от щоб потрапити до США чи низки інших країн ЄС, українці мусять проходити принизливу та недешеву процедуру отримання візи з пред’явленням вагомого пакета документів. При такому знущальному підході наявність поруч з українським паспорта іншої європейської країни – вікно в Європу.

  • Порядок, який називається Конституцією

    На порядку денному зараз стоять питання конституційної реформи і формування нового уряду як необхідні передумови виходу з політичної кризи. Фактично йдеться про чергові конституційні зміни щодо форми правління держави з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську.

  • Авторитет сили чи сила авторитету

    У сучасному світі юридична безпека відіграє провідну роль, адже прагнення клієнта юридичної фірми убезпечити себе і свій бізнес є не тільки цілком адекватним, але і поширеним. У сучасної компанії може не бути охорони, пожежної сигналізації, камер спостереження, але про юридичну безпеку там подумають насамперед.

Інтерв'ю