«Юридична Газета» №11 (353) від 12 березня 2013 р.

Коментарі

Публікації

  • Два роки життя українських платників податків за новим Податковим кодексом: підсумки та перспективи

    Протягом багатьох років нестабільність української податкової системи була однією з найважливіших проблем для українських платників податків та іноземних інвесторів

  • Операція з набуття права вимоги боргу як об’єкт оподаткування

    Як відомо, запровадження Податкового кодексу України не дало тих позитивних результатів, на які так сподівалися і законодавець, і платники податків. Цей факт доводить ту кількість змін, які мало не щотижня вносяться до основного податкового закону держави, порушуючи одну з основних засад податкового законодавства – стабільність.

  • Чи може Постійний Третейський Суд стати популярним місцем розгляду інвестиційних спорів?

    За організаційною структурою Постійний Третейський Суд складається з трьох основних підрозділів: Адміністративної Ради, до функціональних обов’язків якої належить загальний нагляд за дотриманням принципів Суду, а також бюджетними питаннями; панелі потенційних незалежних арбітрів або іншими словами – членів Суду; та Секретаріату або Міжнародного бюро, очолюваного Генеральним секретарем

  • «Справедливий баланс»

    Новий КПК дійсно міг би стати серйозним кроком до підвищення стандартів захисту прав людини, але за виконання хоча б двох умов. Перше, він не мав би нести на собі занадто велике політичне навантаження (чого варте одне тільки іменування в деяких коментарях КПК «другою конституцією» держави?)

  • Оподаткування операцій із цінними паперами по-новому

    Стаття 153.8 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) була прийнята Верховною Радою України в новій редакції та встановила нові правила оподаткування операцій з цінними паперами починаючи з 1 січня 2013року.

  • Райдужні перспективи контрактів FIDIC

    Міжнародна федерація інженерів-консультантів, Federation Internationale DesIngenieurs Conseils, або FIDIC (далі – Федерація або FIDIC) – це всесвітньо визнана організація, яка існує з 1913 року і об’єднує понад 80 національних асоціацій, що представляють понад 4000 практикуючих інженерів-консультантів будівельного профілю в 75 країнах світу.

  • Біг з перешкодами, або Інвестиції в готелі

    З моменту оголошення УЄФА про проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році в Україні більшість планів з інвестицій в інфраструктуру була пов’язана саме з цією подією

  • «Електронний нотаріат»: необхідність назріла

    Стрімкий розвиток науки і техніки, направлений на прискорення економічних процесів у суспільстві, призвів до широкого використання електронних засобів зв’язку та інформаційно-комунікаційних технологій (далі – ІКТ), за допомогою яких сьогодні активно відбувається оперативне поширення інформації в різних сферах правовідносин

  • Змагання за право представляти Україну у Вашингтоні

    17 лютого 2013 року добіг свого логічного кінця Національний етап конкурсу імені Філіпа Джессапа в Україні. Цей конкурс, який є найпрестижнішим у світі серед студентів-правників, було проведено у Вищому господарському суді України

  • Результати роботи регулятора фондового ринку за 2012 рік та найближчі плани

    Проведення щомісячних прес-конференцій стало доброю традицією в діяльності Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі – НКЦПФР), а 21 лютого цього року було проведено підсумкову прес-конференцію за результатами 2012 року

  • «Внутрішній аудит і протидія шахрайству в корпоративному секторі»

    Хто б сумнівався, що ключові ризикові бізнес-процеси (продажі, закупівлі, виробництво) в українського бізнесу не уніфіковані й мають різних власників, що створює чи не ідеальні передумови для шахрайства. На цьому, зокрема, наголосив незалежний експерт Сергій Голованов у рамках V Щорічної конференції «Внутрішній аудит і протидія шахрайству в корпоративному секторі» 15 лютого цього року.

  • Про гендерну нерівність в Україні говорити не заведено…

    Останніми роками дуже часто виникають дискусії на тему, чи є рівними можливості для розвитку в юридичному бізнесі для чоловіків та жінок. На мою думку, ця тема набуває актуальності саме через те, що відбуваються істотні зміни в можливостях жінки працювати в юридичній професії, створювати та управляти юридичним бізнесом. Адже ще так років 100–200 тому навіть уявити було важко, що жінка не лише зможе керувати юридичним бізнесом, а й узагалі, просто отримати юридичну професію.

  • Крізь терни до справедливості

    Зважаючи на високий попит, сьогодні професію юриста прагне здобути безліч молодих ентузіастів, проте слід розуміти, що популяризований телевиробництвом образ не зовсім відповідає, назвімо їх так, суворим реаліям життя, а прагнення зробити світ кращим не завжди завершується перемогою. Разом з тим, юриспруденція – досить широке поняття і не обмежується однією конкретною сферою діяльності.

  • Юридический маркетинг – зона кабинетных исследований

    Среднестатистический отдел маркетинга корпорации состоит из трех подразделений – PR (связи с общественностью), CRM (управление взаимоотношениями в клиентами), а также R&D (исследования и развитие). Все они, взаимодействуя между собой, создают благодатную почву для маркетингового развития компании и дальнейшего процесса – продаж. Юридический бизнес – не исключение. Однако ввиду ограниченности трудовых ресурсов, задействованных в сфере маркетинга (статистически в маркетинговых подразделениях украинских юридических компаний работают от 1 до 3 человек), классические функции указанных подразделений в усеченом виде распределяются между маркетинговыми специалистами.

  • Юридичний бізнес. Юридична професія

    Зараз поняття «юрист» об’єднує людей, які займаються різнобічною професійною юридичною діяльністю. А також юрист – це фахівець, який має фундаментальні та спеціальні правові знання, глибоко переконаний у винятковому призначенні права і законності для суспільства, кваліфіковано користується юридичним інструментарієм при розв’язанні юридичних проблем в ім’я захисту прав і законних інтересів громадян.

  • Перенасичення юридичного ринку?

    За останні десять років кількість випускників юридичних спеціальностей в рази перевищує дійсний попит ринку на спеціалістів у юридичній сфері. Але наявність високої конкуренції у цьому сегменті ринку праці зовсім не свідчить про високий рівень кваліфікації претендентів на юридичні вакансії.

  • Поведінка та моральні якості юриста

    Юрист, здійснюючи свої професійні обов’язки, стикається з різними людьми, які мають різні цілі та інтереси. У силу своєї професії фахівцеві необхідно розбиратися в характерах людей, настроях, смаках, способі життя, що дозволить врахувати інтереси і цінності всіх осіб, які беруть участь у справі.

  • Професійні адвокати або звичайні юристи?

    Більшість пересічних громадян в разі виникнення складного юридичного питання, яке підлягає обов’язковому вирішенню і з яким самостійно впоратися вони не мають можливості, стикаються з дилемою… До кого звернутися по правову допомогу: до адвоката або звичайного юриста, який має освіту та надає послуги в галузі права?

  • Юридична професія та юридичний бізнес

    Юридична професія завжди відігравала надзвичайно важливу роль у становленні та розвитку держави, оскільки без правового регулювання неможливе здійснення багатьох її функцій. Юридична професія є однією з найдавніших, адже з’явилася вона разом із виникненням держави та права

Інтерв'ю

  • Для цілей оподаткування не має значення, це адвокатське бюро чи адвокатське об’єднання

    Кожна людина повинна вирішувати самостійно, яка форма ведення своєї професійної діяльності їй до вподоби. І хоча не можна сказати, що є якісь переваги у тих фізичних осіб, які займаються незалежною професійною діяльністю, або у фізичних осіб – підприємців, слід зазначити: якщо адвокат хоче бути підприємцем, це можливо, тільки якщо він займатиметься якоюсь іншою діяльністю, крім адвокатської

  • До законності треба сповідувати ті самі підходи, які сповідує міжнародний бізнес

    LG Group (LuckyGoldstar) є третьою за розміром корпорацією Південної Кореї, яка виробляє побутову електроніку, хімічну продукцію та телекомунікаційне устаткування і має дочірні компанії у більш ніж 80 країнах. Варто відзначити, що з дня свого заснування компанія LG Electronics прагнула випускати найбільш інноваційні й технологічні продукти, які ставали справжнім проривом не лише в Кореї, але й на світовому ринку. Багато з них є лауреатами престижних премій і визнані відомими європейськими та глобальними організаціями в галузі технологій, дизайну й екології. Основною причиною понад півстолітнього успіху компанії є її політика, яка передбачає три основні напрями – лідерство продуктів, лідерство на ринку та лідерство колективу. Про те, як воно – працювати у співтоваристві талановитих людей, які вміють відчувати й реалізовувати інновації, з читачами «Юридичної газети» діляться працівники юридичного відділу LG ElectronicsUkraine Наталія Поліха і Ольга Романова та їхній керівник Дмитро Федечко.