10 січня 2019, 16:49

2019 рік очима інхауса

Опубліковано в Вибір клієнта: ТОП-100 найкращих юристів України

Ірина Мусійчук
Ірина Мусійчук керівник юридичного відділу ПІІ «МАКДОНАЛЬДЗ ЮКРЕЙН ЛТД», к.ю.н.

Очікування від 2019 р. для бізнесу в правовій сфері


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


Однозначно, 2019 р. буде цікавим та щедрим на події. Передвиборча боротьба, вибори Президента та нового парламенту України, насправді, вже визначають основний політичний контекст прийдешнього року. Традиційно, передвиборчий період характеризується посиленням контролю та інтенсивністю перевірок з боку державних і контролюючих органів. Однак сподіваємося, що у 2019 р. така практика буде змінена на краще, а бізнесу не доведеться витрачати багато зусиль на захист своїх законних прав та інтересів. У будь-якому випадку я рекомендую колегам своєчасно ознайомитися з річним планом здійснення заходів державного контролю, розглянути новації в роботі та процедурах проведення перевірок, що зазнали змін останнім часом, а також бути готовими до захисту бізнесу. Головне – щоб рік був мирним, а з іншими викликами, я впевнена, ми обов’язково впораємося.

Очікування щодо взаємовідносин із зовнішніми консультантами

Конкуренція на ринку юридичних послуг посилюється. Хоча, на мою думку, очікування щодо взаємовідносин із зовнішніми консультантами у 2019 р. залишаються незмінними. Бізнесу, як завжди, потрібен високопрофесійний рівень практичних консультацій за помірну, зважену ціну. Юридичні компанії, які запропонують своїм клієнтам саме такий продукт, матимуть перевагу і будуть більш успішними, ніж їхні конкуренти. Характерним трендом 2019 р., враховуючи монополію адвокатури, може стати потреба в якісних і конкурентоспроможних адвокатських послугах.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати